Po zanimanju sem rahlo neobičajna kombinacija naravoslovca in psihologa. Moja prva študijska izbira je bila matematika, pa sem čez čas prišel do sklepa, da hočem kljub veselju do številk delati z ljudmi, zato sem pristal med psihologi. Doktoriral sem leta 2003 pod mentorstvom enega od najbolj zanimivih ljudi, kar sem jih poznal, prof. dr. Maksa Tušaka. Že v doktoratu sem se ukvarjal z vprašanjem vrednot, ki so še vedno eno od mojih najljubših zanimanj v psihologiji. Od leta 2010 naprej predavam predmete s področja obče psihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in tehnologijo Univerze na Primorskem, kjer od leta 2018 naprej vodim Center za pozitivno psihologijo. Pred tem sem psihološke predmete predaval na Filozofski fakulteti v Mariboru, Fakulteti za Management v Kopru in še kje.

Kristijan Musek Lešnik

Psiholog, učitelj, govorec, pisatelj, starš, rekreativec, pevec ... ne nujno vedno v tem vrstnem redu

Na moji strokovni in življenjski poti sem videl kar nekaj sveta, spoznal kar nekaj ljudi in nabral precej izkušenj. Nekatere od teh se mi  zdi vredno deliti, zato jih tu in tam zapišem. 

 

Po izobrazbi sem psiholog. Moja strast je pozitivna psihologija in njen potencial za izboljšanje življenja posameznikov, skupin in skupnosti. Iščem in razvijam možnosti za prelivanje pozitivne psihologije v različna okolja, od vrtcev in šol, do organizacij, korporacij in širše družbe. Zato me včasih najdete v vrtcih in šolah, ali na pedagoških strokovnih konferencah, včasih pa govorim managerjem in tržnikom; včasih tudi na televizorju razpravljamo o psiholoških temah.

 

Moja druga strast je področje vzgoje in izobraževanja. Prepričan sem, da bi bil slovenski šolski sistem lahko veliko bolj prijazen (ne lažji in manj zahteven) do učiteljev, vzgojiteljev, učencev in staršev. Trdno verjamem, da se je za otroke, mlade in njihove vzgojitelje in učitelje vredno truditi, ker je od šolskega sistema odvisna prihodnost družbe in kakovost življenja vseh nas.

 

Ker se mi zdi pomembno pri otrocih in mladih razvijati in spodbujati socialne veščine, čustveno inteligentnost, optimizem, zanos, kritično razmišljanje in še marsikaj, sem pred časom razvil spletni portal www.abced.si , ki ga danes aktivno uporablja več kot 2.500 slovenskih učiteljev.

 

Ker se mi zdi pomembno aktivno spodbujati razvoj otroških možganov, sem pred časom začel razvijati program za spodbujanje vizualno-motorične integracije in grafomotoričnih veščin Brainscribe, ki ga lahko najdete na spletnih straneh www.brainscribe.education (mednarodno verzijo) in www.brainscribe.si (slovensko verzijo).   

Nisem se vedno ukvarjal zgolj s psihologijo, je bila pa vedno pomemben del mojega dela. Tudi takrat, ko me je pot skoraj zanesla na mesto copyrighterja v eni od slovenskih marketinških agencij in ko sem kar nekaj let delal kot urednik otroške in mladinske literature v enem od bolj dinamičnih založniških timov.

 

Rad govorim in pišem. 

Rad počnem nove in zanimive stvari. Rad delam. Najraje dobre stvari. Najraje z dobrimi ljudmi.

O hobijih raje ne začnem. Preveč jih je in včasih premalo časa. Od narave do ljudi, od športa do petja. 

  • White Facebook Icon

Kristijan Musek Lešnik

  • White Facebook Icon

Pozitivna psihologija 

Kristijan Musek Lešnik

Misli, zapisi, ideje, povezave

© 2020 Kristijan Musek Lešnik

Proudly created with Wix.com

Kontakt

Vprašajte ... poskusil bom odgovoriti, ne morem pa obljubiti

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now